Често задавани въпроси

Как се финансира “Алтернативата”

“Алтернативата” се финансира от своите зрители и зависи сто процентово от тях. Предаването не получава приходи от реклама и не се прекъсва за излъчване на реклами. Не получаваме грантове, субсидии и друго подобно финансиране, защото сме убедени че рано или късно те пораждат зависимост. 

Как използваме даренията

Средно 95% от дарените средства се използват за създаване на предаването. Това включва: наем на студио, заснемане, постпродукция, хонорари на водещите. Използваме малка част от даренията за разходи за счетоводство, администрация и управление на социалните ни мрежи. 

Как да даря

Освен чрез формата за дарения на сайта, можете да направите дарение чрез Revolut или PayPal, в зависимост от предпочитанията ви.  

Имам проблем с дарението, какво да направя

Свържете се с нас на office@alternativata.bg. Опишете ни подробно проблема и ако прецените добавете скрийншот. Обичайното време, в което отстраняваме технически проблеми е до 5 работни дни. 

Искам да прекратя абонамента си за даряване

Свържете се с нас на office@alternativata.bg, за да го спрем. Ще ни е нужен мейла, с който е свързан абонамента и вашите имена.  

Имам нужда от документ за данъчни облекчения за дарението си

Ако имате нужда от такъв документ, моля пишете ни на office@alternativata.bg за да го издадем.

Какво е “Алтернативи и анализи”

Фондация “Алтернативи и анализи” работи за издигане на нивото на информираност и аналитичната дейност, за осигуряване на платформи за изява на независимата и свободна журналистика, за реализиране на дейности, които укрепват гражданската активност и контрола върху общественото развитие.

Мисията на Фондацията е да работи за издигане на нивото на информираност и аналитичната дейност, за осигуряване на платформи за изява на независимата и свободна журналистика, за реализиране на проекти които укрепват гражданската активност и контрол върху общественото развитие.

Работата на Фондацията се ръководи от Управителен съвет с членове Илиян Василев – председател, Васко Начев – член и Кристина Василева – член.