93%
Стартира преди431 дни
Събрани97 256 лв.
Цел105 000 лв.
Дарители913

Споделете в социалните мрежи

Драги приятели и съмишленици,

Нашата кампания за набиране на средства преминава в перманентна.

От април 2020 стартирахме „Алтернативата“ с амбиция да предложим качествена и отговорна журналистика, като проект, който се финансира единствено от Вас.

С вашите пари до този момент успяхме да осигурим редовно излъчване на предаването вече единадесети месец, като разходите до сега надминават 140 хиляди лева. Тук можете да видите отчет за приходите, разходите и основните пера, Публичен отчет – Алтернативата 30.06.2021. Предаването “Алтернатива” се реализира по договор от името на Фондация „Алтернативи и Анализи“ по договор с ТВ1 и екип от делегиран продуцент, журналисти и екип на предаването. Фондацията е с УС от трима членове – Васко Начев, Илиян Василев и Кристина Василева. Водещите имат пълна самостоятелност както да избират темите, така и гостите.

Важно е да се подчертае, че нямаме управленски разходи, като всеки от нашия го прави доброволно и безвъзмездно, като в допълнение даряваме и индивидуално и фирмено. Всички други членове на екипа също непряко даряват и своето време, и своята енергия, защото не получават това, което заслужават.

За тези, които не знаят, без Люба Ризова и Румен Ковачев, без Милен, Генка, Миролюба, Лили, Калин, Светла и Калин, всеки един от които минал през трудни житейски изпитания заради стремежа си да прави независима и разследваща журналистика, нямаше да има предаване.

Нищо материално измеримо не може да покрие и половината от отдадеността и съпричастността, с която работят. Радваме се, че нашите журналисти получават награди, че ТВ1 също получи награда, че рейтингът на телевизията скочи, че имаме милиони гледания. В това никой не беше сигурен, когато започвахме.

Благодарности на всички приятели и съмишленици, които даряват, на хората, които ни помогнахме с графични дизайни, с рекламни кампания, съвети, контакти – много са. Включително и тези, които ни помогнаха и разработиха тази платежна платформа, която със сигурност струва много пари.

В момента разработваме пълноценния сайт на alternativata.bg, с всички предавания, с видеоархив и чатове, на който ще изложим и осъвременен вариант на основните ни политики и стандарти, включително заявлението ни за Мисия, и политиките за избягване на конфликти на интереси и за прозрачно управление.

Предаването се утвърди, печели нови територии от зрители, читатели, но все още има много за надграждане, включително с мрежа от репортери в цялата страна, медийните партньорства и, разбира се, нови проекти и разследвания.

Връзките с дарителите заемат централно място, за това ще поддържаме жива връзката с вас – за съвет, за мнение, за коментар, за препоръка. Ценим всеки от вас – и голям, и малък дарител.

Разбираме съображенията и на хората, които даряват, като искат да останат анонимни. Можем да ви уверим – вашата воля за нас е закон.

Ще продължаваме да даваме с предимство трибуна на разследващи журналисти и инакомислещи професионалисти, именно защото вратите за тях в централните електронни медии са затворени. Именно за това сме Алтернативата.

Тъй като са възможни технически проблеми при даряването, моля, попълвайте внимателно отделните полета, като изрично посочвате за кое предаване е дарението. Ако имате проблем с превода и не сте получили потвърждение по електронната поща, моля, пишете на [email protected]

С вашите месечни вноски – минимални, но редовни – предаването ще продължи да се излъчва, ще включва още теми и проблеми, ще ангажира повече журналисти.

В следващите месеци ще обявим и състава на Обществения Надзорен Съвет, който ще включва личности, доказали в годините своята безкористност и ангажираност със свободата на медиите.

Управителен съвет

 

 

 

лв.
 
Начин на плащане
Вашите данни

Terms

Обща сума на дарението: 10,00 лв. за 12