93%
Стартира преди1288 дни
Събрани138 841 лв.
Цел150 000 лв.
Дарители1102

Споделете в социалните мрежи

Драги приятели и съмишленици,

Алтернативата се утвърди като най-прогресиращото предаване в българския ефир, като заема своето достойно място сред малкото предавания, които трасират пътя на съвременната българска журналистика.

То е новаторско не само по начина, по който е замислено и се реализира, като платформа на различни опитни и оказали се неудобни журналисти от централни медии, но и заради начина по който се финансира.

Алтернативата и другите Алтернативи са единствените предавания, които се финансират от своите зрители и зависят сто процентово от тях, които не рекламират, съответно не получават приходи от реклама и не прекъсват заради излъчването им. Не получаваме нито грантове, нито субсидии, защото сме убедени че рано или късно те раждат зависимост.

Схемата е проста – предаването ще съществува докато зрителите имат нужда от него. Няма подкрепа, няма зрители, няма предаване.

В този смисъл Алтернативата е огледало и функция на гражданската активност и на осъзнаването от страна на зрителите, че и преди и сега, а още повече в бъдеще, единствената гаранция за недопускане на рецидиви на авторитаризъм или пленяване на държава, институции и медии, е наличието на професионална, истински независими и самообезпечена журналистика, която няма да престава да задава трудни въпроси, независимо от това, кой е на власт.

Това е кредото на екипа, който прави Алтернативата. Ако всички бъдем будни и нащрек, българската демокрация ще бъде в цветущо здраве.

Публичен отчет: 2021.09.30 Публичен отчет – Алтернативата

 

 

лв.
 
Начин на плащане
Вашите данни

Terms

Обща сума на дарението: 10,00 лв. за 12