86%
Стартира преди1463 дни
Събрани147 037 лв.
Цел170 000 лв.
Дарители1135

Споделете в социалните мрежи

Драги приятели и съмишленици,

Алтернативата се утвърди като най-прогресиращото предаване в българския ефир, като заема своето достойно място сред малкото предавания, които трасират пътя на съвременната българска журналистика.

То е новаторско не само по начина, по който е замислено и се реализира, като платформа на различни опитни и оказали се неудобни журналисти от централни медии, но и заради начина по който се финансира.

Алтернативата и другите Алтернативи са единствените предавания, които се финансират от своите зрители и зависят сто процентово от тях, които не рекламират, съответно не получават приходи от реклама и не прекъсват заради излъчването им. Не получаваме нито грантове, нито субсидии, защото сме убедени че рано или късно те раждат зависимост.

Схемата е проста – предаването ще съществува докато зрителите имат нужда от него. Няма подкрепа, няма зрители, няма предаване.

В този смисъл Алтернативата е огледало и функция на гражданската активност и на осъзнаването от страна на зрителите, че и преди и сега, а още повече в бъдеще, единствената гаранция за недопускане на рецидиви на авторитаризъм или пленяване на държава, институции и медии, е наличието на професионална, истински независими и самообезпечена журналистика, която няма да престава да задава трудни въпроси, независимо от това, кой е на власт.

Това е кредото на екипа, който прави Алтернативата. Ако всички бъдем будни и нащрек, българската демокрация ще бъде в цветущо здраве.

Публичен отчет: 2021.09.30 Публичен отчет – Алтернативата

 

 

лв.
 
Начин на плащане
Вашите данни

Donate quickly and securely with Stripe

How it works: A Stripe window will open after you click the Donate Now button where you can securely make your donation. You will then be brought back to this page to view your receipt.

Terms

Обща сума на дарението: 10,00 лв. за 12