23%
Стартира преди275 дни
Събрани6 880 лв.
Цел30 000 лв.
Дарители49

Споделете в социалните мрежи

Ние ще ви кажем това, което другите не могат или не искат да ви кажат!

„Алтернативи: Седмицата” е седмично едночасово дискусионно предаване с коментарен характер, което се реализира от Фондация „Алтернативи и Анализи“.

Фондацията има Управителен съвет от трима души: Васко Начев, Кристина Василева и Илиян Василев. Реализира се като външна продукция по договор с Инсат Електроникс, които разработиха за нас първото в страната напълно виртуално студио. Във всеки брой се коментират три до четири теми от политическия, икономическия и обществен живот на България.

От 1 март стартираме и съботно издание.

Финансираме седмичното издание с дарения от зрители и приятели. Месечната издръжка е под 10 хиляди лева, в което се включват всички разходи за съботно и неделно предаване. Ето и Публичен отчет – Алтернативи Седмицата 30.06.2021  до този момент.

Както и в основното предаване „Алтернативата“, и тук разходи по управлението няма. Има разходи за външни услуги, всичко в рамките на този бюджет.

Както и при другите предавания, никой член на УС няма право да се меси в работата на журналистите. Те решават с кой гост по какви теми да говорят. Единствената грижа на Управителния съвет е да осигурим финансиране чрез собствени дарения и събрани средства.

Предаването ще води Калин Манолов, журналист с 33 -годишен опит като репортер, водещ и анализатор в БНР, Дарик радио, Радио „Свободна Европа”, Телевизия „България ОН ЕР” и печатни медии.

Предаването „Алтернативи: Седмицата” се излъчва всяка събота и неделя от 10 до 11 в социалните мрежи

https://www.facebook.com/Alternativata 

и

Youtube – https://www.youtube.com/channel/UCenF3fi6BjtoQcq5ZLHbnPQ .

„Алтернативи: Седмицата” ще прави връзка между общите принципи на политиката и конкретните житейски решения на индивида. Предаването ще търси и казва истината за процесите в обществото, за да влияе върху функционирането на обществените институции.

Гостите ще са популярни политически и икономически анализатори, интересни личности. Те ще предлагат алтернативни на медийния мейнстрийм гледни точки. Водещият ще ги провокира да търсят рационални отговори на въпроса “Защо?”, който човек е принуден да си задава всеки път, когато се сблъска с определено действие на управляващите.

Основна таргет/целева група на „Алтернативи: Седмицата” ще са граждански активните и икономически предприемчиви хора.

Водещ критерий при оценката на работата на журналистие е дали усилват позициите на свободната и независима журналистика.

Средства за реализиране на одобрените проекти ще се набират чрез платформата за фондонабиране на „Алтернативи: Седмицата” без каквито и да е посреднически или управленски разходи.

лв.
 
Начин на плащане
Вашите данни

Terms

Обща сума на дарението: 10,00 лв. за 12